Viikon VALO #221

PDF Chain

PDF Chain on työkalu PDF-tiedostojen muokkaamiseen.

 PDF Chain on graafinen käyttöliittymä PDFtk:n komentorivityökalulle. Se tarjoaa PDFtk:n toimintoja valmiiksi valittuina graafisesti muokattavina kokonaisuuksina. PDFtk:n eri työkaluja on koottu ohjelman eri välilehdille erikseen käytettäviksi työvälineiksi.

Ensimmäisellä välilehdellä on concatenate-työkalu, jolla voi koostaa yhdestä tai useammasta PDF-tiedostosta valituista sivuista uusia PDF-tiedostoja. Toisella välilehdellä olevalla burst-työkalulla voi purkaa PDF-tiedoston sivut erillisiksi PDF-tiedostoiksi ja muokata luotavien tiedostojen nimiä. Kolmannella välilehdellä on background/stamp-työkalu, jolla PDF-tiedoston kaikille sivuille voi lisätä taustalle tulevan vesileiman taikka sivun päälle lisättävän leiman. Leimatiedostot annetaan PDF-tiedostoina. Attachment-välilehdellä PDF-tiedostoon voi lisätä liitetiedostoja joko koko tiedostolle tai sen yksittäisille sivuille. Viidennellä tools-välilehdellä on lisäksi sekalaisia työkaluja, joilla voi esimerkiksi tallentaa kaikki PDF-tiedoston liitetiedostot sekä lisätä tai poistaa PDF-tiedostosta tiedonpakkauksen.

Lisäksi tallennettaville PDF-tiedostoille voi valita oikeusasetukset, joilla voi asettaa tiedoston avaamiseen tarvittavan salasanan, tiedoston salaamisasetukset sekä muita oikeusasetuksia, kuten tulostusoikeuden.

Kotisivu
http://pdfchain.sourceforge.net/
Lisenssi
GNU GPL v.3
Toimii seuraavilla alustoilla
Linux
Asennus
Ohjelma on asennettavissa joihinkin Linux-jakeluihin suoraan paketinhallinnasta ja muuten se on ladattavissa ohjelman kotisivujen kautta.
Muita vastaavia ohjelmia
PDF-Shuffler

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa