Viikon VALO #23

Minitube

Minitube on pieni ja yksinkertainen ohjelma YouTube-videoiden katseluun ilman selainta ja Flashia.

 Minitube on ohjelma, jolla voi katsella YouTube-videoita käynnistämättä selainta ja erityisesti käyttämättä Flash-lisäosia. Tämän vuoksi Minitube on hyvin kevyt ja virtaakin säästävä väline YouTube-videoiden katseluun.

Minitube-ohjelma on käyttöliittymältään hyvin yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Hakukenttään kirjoitetaan hakusanat, joilla halutaan etsiä videoita YouTube-palvelusta. Ohjelma näyttää löytyneet videot soittolistana ja alkaa toistaa videoita yksi toisensa jälkeen. Soittolistan videoita voi järjestellä haluamaansa järjestykseen ja siitä voi poistaa tallenteita. Videoita voi katsella ikkunoidusti tai kokoruudulla.

Minitube kykenee näyttämään YouTube-videoita aina full-HD (1080p) kokoon saakka. Katselun lisäksi Minitubella on mahdollista myös tallentaa videot yhdellä hiiren klikkauksella omalle koneelle mpeg4-muodossa myöhempää katselua varten.

Minitube soveltuu hyvin myös lapsiperheiden käyttöön, sillä karsitun käyttöliittymän ansiosta lapsen voi melko turvallisesti jättää katsomaan sopivalla hakusanalla löytyneitä videoita pelkäämättä, että lapsi eksyy klikkailemalla arveluttaviin videoihin. Kannattaa toki itse myös vilkaista hakutulokset läpi.

Kotisivu
http://flavio.tordini.org/minitube
Lisenssi
GNU GPL
Toimii seuraavilla alustoilla
Windows (2000/XP/Vista/7), Mac OS X, Linux
Asennus
Asennuspaketit kullekin alustalle sekä ohjelman lähdekoodi löytyvät ohjelman kotisivuilta. Linux-alustoille Minitube saattaa löytyä myös jakelun omasta ohjelmavarastosta. Mac OS X:lle ohjelma löytyy mylös Mac App Storesta, jossa olevasta versiosta kuitenkin puuttuu videotiedostojen lataaminen omalle koneelle.
Käyttöohjeet
Ohjelman esittelyvideo YouTubessa: Play YouTube videos without using Flash with Minitube

Teksti: pesasa
kuvakaappaukset: pesasa

Kommentit

Ubuntu
Anonymous 5. Kesäkuu 2011 - 12:40
Ei toimi Ubuntun oma versio: 0.9.
Uusimmassa Ubuntussa
Pesasa 6. Kesäkuu 2011 - 12:01

Uusimmassa Ubuntussa, 11.04:ssä on versio 1.3, joka kyllä toimii. Vanhemmissa Ubuntun versioissa tosiaan on vanhempi Minituben versio, joka ei enää toimi. Ilmeisesti Youtubessa on jotain muuttunut sen version jälkeen.

Uudempi versio vanhempiin Ubuntuihin löytyy mm. GetDeb-sivustolta: http://www.getdeb.net/