Viikon VALO #24

Linphone

Linphone on vapaa Internet-puhelinsovellus.

 Linphone-ohjelmalla voi soittaa SIP-standardin mukaisia Internet-puheluita. Internetistä löytyy useita SIP-yhteensopivia (ilmaisia tai maksullisia) verkkopuheluita tarjoavia palveluita, mukaan lukien Linphonen oma palvelu. Nämä palvelut ovat yhteensopivia keskenään, eli puheluita voi soittaa eri palveluiden tunnusten välillä. Tämä on toisin kuin esimerkiksi Skypellä, jolla voi soittaa vain toiselle Skype-käyttäjälle tai puhelimeen. Puhelut SIP-liittymien välillä ovat tyypillisesti ilmaisia. Jotkut palveluiden tarjoajat tarjoavat lisäksi maksusta mahdollisuuden soittaa myös tavallisen puhelinverkon numeroihin. Esimerkiksi Saunalahden Nettipuhelimella voi soittaa ilmaisia puheluita sekä SIP-liittymiin että Saunalahden GSM-liittymiin ja lisäksi maksullisia puheluita muihin puhelinliittymiin.

Asentamalla Linphonen esimerkiksi Android-puhelimeen, voi soittaa ilmaisia nettipuheluita, jos käyttössä on joko langaton verkko tai liittymään sisältyvä kiinteähintainen datapaketti.

Linphone tukee sekä äänen että videokuvan käyttöä puhelussa. (Mac OS X:ssä ja puhelimissa kuitenkin vain ääntä.)

Kotisivu
http://www.linphone.org/
Lisenssi
GNU GPLvv2
Toimii seuraavilla alustoilla
Linux, Windows, Mac OS X, Android, iOS, Blackberry
Asennus
Asennuspaketit löytyvät ohjelman kotisivuilta. Linux-jakeluille Linphone löytyy suoraan paketinhallinnan kautta ja Android-laitteille sen saa marketista.
Käyttöohjeet
Flossmanuals-sivustolta löytyy opas Linphonen käyttöön ja asetusten tekoon. Yksinkertaisimmillaan kuitenkin riittää syöttää SIP-tunnuksensa tiedot ohjelman asetuksiin.

Teksti: pesasa
kuvakaappaukset: pesasa

Kommentit

Android
Anonymous 13. Kesäkuu 2011 - 18:59

HTC DHD:llä yritin etsiä tuota ohjelmaa Marketista, mutta ei löytynyt millään hakusanalla. Kummallista. Piti mennä läppärillä Marketin sivuille ja sitä kautta asentaa ohjelma puhelimeen.

Nyt pitäisi vaan saada joku tuttu käyttämään tätä, että olisi joku jolle soittaa :/