Viikon VALO #236

Books

Books on yksinkertainen sähkökirjojen lukuohjelma Jollan Sailfish-puhelimelle.

 Books, eli Kirjat, on käyttöliittymältään selkeän suoraviivainen sovellus sähkökirjojen lukemiseen Sailfish-alustalla. Ohjelma sisältää tärkeimmät toiminnot tämän tehtävän täyttämiseen ilman sen suurempia erikoisuuksia.

Kirjojen sivujen esittämiseen Books käyttää osia FBReaderin lähdekoodista ja tukee siten lähinnä samoja tiedostomuotoja kuin FBReader.

Ohjelman käyttöliittymä on yksinkertainen. Se koostuu kahdesta rinnakkaisesta kirjalistasta, joiden välillä voi siirtyä sivuttaissuuntaisella pyyhkäisyllä. Vasemmassa listassa näytetään kaikki kirjat, jotka ovat laitteen sisäisessä tallennustilassa kotihakemiston Documents/Books -kansiossa. Oikean puoleisessa listassa puolestaan näytetään laitteen irroitettavan muistikortin juuressa olevan Books-kansion sisältämät kirjatiedostot. Molempiin listoihin voi lisäksi tuoda kirjoja kotihakemiston Downloads-kansiosta, johon esimerkiksi selaimella ladatut tiedostot päätyvät. Listassa kirjasta näytetään kansikuva, jos tiedostossa sellainen on, taikka vain kirjan nimi.

Kirjaa luettaessa tekstin kirjasimen suuruutta on mahdollista pienentää tai suurentaa. Näyttöä kaksoisnapauttamalla sivun väritys vaihtuu yötilaan, eli vaaleaksi tekstiksi mustalla pohjalla. Sivun vaihtaminen tapahtuu sivuttaissuuntaisella pyyhkäisyllä taikka näyttöä pari kertaa koskettamalla esiin tulevaa liukusäädintä käyttämällä. Näiden tärkeimpien toiminnallisuuksien lisäksi ohjelmassa ei vielä muita ominaisuuksia olekaan.

Kotisivu
https://github.com/monich/harbour-books
Lisenssi
Ohjelman käyttöliittymän lähdekooditiedostoihin on kirjoitettu BSD-lisenssi, mutta hyödynnetyn FBReaderin lähdekoodin vuoksi kokonaisuuden lisenssi lienee kuitenkin GNU GPL.
Toimii seuraavilla alustoilla
SailfishOS
Asennus
Ohjelma on asennettavissa Jollan sovelluskaupasta.

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa